Diensten

Drie tips om het exporteren van Google Analytics data naar Excel te verbeteren.

Drie tips om het exporteren van Google Analytics data naar Excel te verbeteren.
20 december 2009
Terug naar blogoverzicht

Drie tips om het exporteren van Google Analytics data naar Excel te verbeteren.

3 tips om het exporteren van data van Google Analytics naar Excel te vergemakkelijken.

Veel van onze klanten gebruiken Excel voor het verzamelen, combineren, rapporteren en/of analyseren van Google Analytics data. Enkele voorbeelden:

•Een export maken van alle organische zoekwoorden die als input kunnen worden gebruikt voor een Google Adwords campagne
•Het vullen van een maandelijks online marketing dashboard met de belangrijkste KPI’s

Om het exporteren van Google Analytics data naar Excel te vergemakkelijken zijn heb ik de volgende drie tips:

1.Het exporteren van meer dan 500 regels vanuit Google Analytics naar Excel

Standaard kun je maximaal 500 regels uit een tabel exporteren als CSV bestand. Dat is in veel gevallen genoeg maar niet als je bijvoorbeeld alle organische zoekwoorden over een periode van een half jaar wilt exporteren. Hoe los je dit op zonder dat je meerdere malen een export moet uitvoeren?

Ga naar het rapport wat je wilt exporteren, bijvoorbeeld het zoektermen rapport. Voeg vervolgens de volgende parameter toe aan de url: “&limit=5000” (als je 5000 regels wilt exporteren). Herlaad de aangepaste URL en kies vervolgens voor CSV als export optie (CSV voor Excel werkt niet). Resultaat is een CSV met alle regels uit je Google Analytics rapportage.

parameters_excel

2.Google Analytics data met de API automatisch in Excel krijgen

De data uit Google Analytics kan door middel van de Google Analytics API ook in een Excel sheet worden geladen. Dit is bijvoorbeeld handig om dashboards maandelijks automatisch te laten vullen. Welke mogelijkheden zijn er op dit moment?

Ten eerste kun je met VBA macro’s zelf de voor jou toepasbare verzoeken definiëren waarna deze bijvoorbeeld elke maand je dashboard vullen na het indrukken van een vernieuw knop. Dit is best ingewikkeld om op te zetten. Onze technische consultants kunnen je daar eventueel bij helpen.

Een gemakkelijkere optie is het gebruik van een Excel invoegtoepassing. Voorbeelden hiervan zijn Tatvic,ShufflePoint en Excellent Analytics.

3.Google Analytics data exporteren naar Google Docs

Steeds meer organisaties gebruiken Google Docs in plaats van Microsoft Office. Er zit alleen wonderbaarlijk genoeg geen Google Docs optie tussen de exporten opties van Google Analytics.

Om toch de mogelijkheid te krijgen om Google Analytics rapporten te exporteren naar Google Docs is er een GreaseMonkey plugin geschreven. GreaseMonkey is een add-on voor Firefox die het mogelijk maakt om zelf geschreven scripts uit te voeren. Stap voor stap instructies voor het installeren zijn hier te vinden. Na de installatie verschijnt er vervolgens netjes een nieuwe exporteren optie bij de rapportages:

greasemonkey

Veel plezier met het exporteren van je Google Analytics data!

Deel deze blogpost