Traffic Optimization

Linda Tammerijn | 12 november 2018

Netprofiler genomineerd voor twee Dutch Search Awards

Snapchat & Instagram campagne voor Rijless.nl – 5 miljoen views in 8 seconden Hoe overtuig je een 17-jarige om een proefrijles te nemen bij Rijless.nl? Met een 8 seconden video van Bartje op Snapchat of Instagram! Snapchat en Instagram zijn voor Rijless.nl nu zelfs een van de belangrijkere kanalen voor leadgeneratie. Wat begon als pilot […]

lees meer
Netprofiler | 9 augustus 2016

Nine analyses you can perform to determine whether your link profile is ‘natural’

This leaves us with the question: how does a natural link profile look like? And are the websites we are working on, doing a good job? Underneath, you will find nine analyses you can perform to gain insights in what a natural link profile looks like. As an example, a study of the link profile […]

lees meer
admin | 19 juli 2016

How-to: een handleiding voor het ultieme zoekwoordenonderzoek.

Zoekwoorden onderzoek: een allesomvattende handleiding Zoekwoorden onderzoek is de basis van elke zoekmachine strategie, voor zowel SEO als SEA. Zonder het gedrag van gebruikers van de zoekmachines in kaart te brengen, is het immers moeilijk om hier op in te spelen. Even wat zoekwoorden door de Google Keyword Planner halen, levert vaak niet voldoende inzichten. […]

lees meer
Netprofiler | 14 juni 2016

De vier Mobile Marketing Trends van 2016!

De vier Mobile Marketing Trends van 2016! Tijdens Mobile Convention Amsterdam 2016 in de Beurs van Berlage stond een ding als een paal boven water: De veranderingen in de markt van mobile volgen zich in rap tempo op! Alles over Mobile Marketing kwam aan bod gedurende de dag: Wat zijn de trends? Waar gaan we […]

lees meer
Netprofiler | 2 maart 2016

Ben je straks nog wel zichtbaar in Google?

Sinds 18 februari 2016 toont Google geen tekstadvertenties meer aan de rechterkant van de zoekresultatenpagina op desktop.

lees meer
Netprofiler | 2 oktober 2015

Adverteren op Instagram

Waarom adverteren op Instagram? Imstagram is op dit moment een van de grootste social media kanalen onder jongeren. Is dit je doelgroep? Dan is het zeker het overwegen waard om een pilot te starten met adverteren op Instagram.

lees meer
Netprofiler | 20 maart 2015

Feedmanagement tool FeedCommerce gelanceerd

Met FeedCommerce creëren webshops eenvoudig productfeeds voor elk marketing kanaal zoals Google Shopping, vergelijkingssites (beslist.nl, vergelijk.nl, etc.), marktplaatsen en affiliatenetwerken.

lees meer
admin | 30 augustus 2014

HTTPS als SEO rankingfactor

Google zet vol in om het web “veiliger” te maken, waarbij zij in het verleden HTTPS al als standaard heeft gemaakt voor het gebruik van Google zoeken, Gmail en Google drive.

lees meer
Netprofiler | 20 juli 2014

Google Webmaster Tools voor SEO Deel 2: Analyseren

In deel 1 van ons Google Webmaster Tools blog heb je al kunnen lezen hoe je Google Webmaster Tools kunt instellen voor je website. In deel 2 gaan we in op wat voor data je zoal uit Google Webmaster Tools kunt halen en waar je die data voor kunt gebruiken.

lees meer
Netprofiler | 20 juli 2014

Remarketing Lists for Search Ads (RLSA) – Effectieve strategieën

Remarketing stelt adverteerders in staat om advertenties te tonen aan mensen die je website al eerder hebben bezocht. Dit kan via zogenaamde Real Time Bidding platformen, maar ook eenvoudig via het Google Display Netwerk.

lees meer
Netprofiler | 20 april 2014

Google’s Webmaster Tools voor SEO Deel 1: Instellen

Google’s Webmaster Tools, in het Nederlands Webmasterhulpprogramma’s van Google en vaak afgekort tot GWMT of GWT, is een verzameling hulpprogramma’s waarmee website-eigenaren hun website kunnen analyseren en optimaliseren op SEO technisch vlak .

lees meer
admin | 20 maart 2014

Not provided keywords toch wél provided? Een oplossing!

Vorig jaar heeft Google besloten om de door gebruikers ingetypte zoekwoorden in Google.nl niet meer inzichtelijk te maken in Google Analytics. Als een bezoeker nu op een organisch zoekresultaat klikt worden deze vrijwel allemaal weggeschreven als (not provided).

lees meer
Netprofiler | 20 februari 2014

Facebook Remarketing en Real time Bidding

Remarketing via Google AdWords was al langere tijd mogelijk, maar nu is het ook mogelijk om personen die je website hebben bezocht, opnieuw te benaderen met (gepersonaliseerde) advertenties op Facebook.

lees meer
Netprofiler | 20 januari 2014

Dynamische remarketing in Google Display Network

Het is al langer mogelijk om in Google AdWords een remarketing campagne op te zetten. Sinds kort is het ook mogelijk om dynamische banners en tekstadvertenties in te zetten. Een zeer interessante toevoeging in Google AdWords.

lees meer
Netprofiler | 20 januari 2014

SEA: Remarketing & Google Shopping Updates

In deze blogpost worden de nieuwste mogelijkheden voor Remarketing en de laatste ontwikkelingen van Google Shopping onthuld.

lees meer
Netprofiler | 20 december 2013

TOYS Onderzoek 2013

Netprofiler onderzoek: Lobbes overall de beste online speelgoedshop.

Afgelopen maanden heeft Netprofiler een onderzoek uitgevoerd onder de websites en online marketing van zes online speelgoed speciaalzaken. De site van Lobbes is in dit TOYS Onderzoek 2013 verkozen tot beste online speelgoed speciaalzaak. De webwinkel van Lobbes behaalde de hoogste totaalscore.

lees meer
Netprofiler | 20 september 2013

Verkopersbeoordelingen in AdWords – Welke tools zijn er en wat is het verschil?

Onlangs heeft Netprofiler onderzoek gedaan voor de reisbranche naar het zoekgedrag van de consument op Google. Één van de uitkomsten was de invloed van verkopersbeoordelingen in de Google AdWords advertenties.

lees meer
admin | 20 augustus 2013

De kracht van AdWords extensies

Advertentie extensies zijn een type advertentie indeling, waarmee extra informatie over je bedrijf kan worden weergegeven in Google AdWords. Feitelijk zijn ze een uitbreiding (extensie) van de tekstadvertentie.

lees meer
Netprofiler | 20 juli 2013

Zoekgedrag vs. websitegedrag in de reisbranche – deel I

Speciaal voor Emerce eTravel deed Netprofiler een Usability onderzoek naar het zoek- en boekgedrag in de reisbranche. We hebben de belangrijkste learnings voor je op een rijtje gezet. Deze week deel I: het zoekgedrag.

lees meer
Netprofiler | 20 mei 2012

Wat kun je met de functie ‘Zoektermen weergeven’ in Google AdWords?

Google AdWords biedt de mogelijkheid om je zoekwoorden door middel van matching types (breed, zinsdeel, exact en broad match modifier) te laten koppelen aan zoekopdrachten.

lees meer
Netprofiler | 20 januari 2012

Zoekwoorden met status “Laag zoekvolume” in Google AdWords

In Google AdWords kom je ze regelmatig tegen: zoekwoorden met de status “Laag zoekvolume”. Google zegt deze zoekwoorden momenteel niet te vertonen, omdat er te weinig op gezocht wordt. Wat moet je doen met deze woorden?

lees meer
Netprofiler | 20 augustus 2011

Afbeeldingenoptimalisatie voor Google: zet plaatjes op dieet!

Het belang van goed geoptimaliseerde afbeeldingen is een essentieel onderdeel van elke SEO strategie. Afbeeldingen kunnen namelijk een flinke bijdrage leveren aan de bezoekersaantallen van een site!

lees meer
Netprofiler | 20 augustus 2011

AdWords: hoe werkt de broad match modifier precies?

Een belangrijke keuze bij het inrichten en optimaliseren van je campagnes is welk matchtype je gaat inzetten voor je zoekwoorden. Naast exact, zinsdeel en breed is er ook nog een ander matchtype: Broad match modifier.

lees meer
Netprofiler | 20 juli 2011

Optimaliseer AdWords aan de hand van je marges

Als je als adverteerder een AdWords-account hebt en daarmee voor veel uiteenlopende producten adverteert, is het optimaliseren op basis van kosten per conversie niet altijd even gemakkelijk.

lees meer
Netprofiler | 20 januari 2011

Haal het maximale uit een XML sitemap

Er zijn dus een tweetal soorten sitemaps: een XML sitemap (voor zoekmachines) en een HTML sitemap (voor mensen). Welke is nu het belangrijkste? Hoe zien ze er uit? en waar plaats je ‘m? Here we go!

lees meer
Netprofiler | 20 mei 2010

Vijf ingrediënten voor een goede long tail productcampagne in Google AdWords

Voor duizenden producten uit uw assortiment een unieke advertentie in Google AdWords? Dát is long tail advertising. De uitdaging is om een AdWords-campagne met duizenden advertenties beheersbaar te houden. Hierbij vijf tips!

lees meer
Netprofiler | 20 november 2009

De kracht van een ‘Eigen Merk Campagne’ in Google AdWords

Het is juist interessant om te adverteren op je eigen merknaam, ook al sta je hoog in Google. In dit artikel een uiteenzetting waarom én praktische tips vanuit onze ervaringen.

lees meer
Netprofiler | 20 september 2009

Google AdWords beeldadvertenties maken

Voor adverteerders is het ook interessant om in Google Adwords het display netwerk in te zetten. Google heeft de laatste jaren de targetingmogelijkheden sterk verbeterd en uitgebreid.

lees meer
Netprofiler | 23 maart 2009

Google erkent Netprofiler als ‘Google Conversion Professional’

Voor organisaties die meer rendement uit hun bezoekers willen halen is Google recent gestart met een nieuw programma: ‘Google Conversion Professionals’.

lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends op het gebied van digital analytics, traffic optimization en user experience.