Diensten

Matomo en Piwik PRO

Een professioneel webstatistiekenpakket als alternatief voor Google Analytics.

Matomo en Piwik PRO

Matomo (voorheen Piwik) is een gratis open source webstatistiekenpakket en een goed alternatief voor Google Analytics. Met Matomo blijf je eigenaar van alle webstatistieken die worden vastgelegd, omdat het programma de gegevens binnen een eigen infrastructuur opslaat.

Matomo biedt de mogelijkheid de applicatie op de eigen server (of bij de eigen hostingpartner) te laten draaien. Hierdoor heb je volledige controle over de verwerking en opslag van de app- en/of webstatistiekendata. Dit is een groot voordeel voor organisaties die datasecurity belangrijk vinden zoals financiële en (semi)overheidsinstellingen.

Naast de opensource variant Matomo is er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van Piwik PRO. Piwik PRO is een op Matomo gebaseerde marketing- en analyticsoplossing, die privacy en data ownership hoog in het vaandel heeft staan. Tegelijkertijd biedt het de mogelijkheid om met geavanceerdere tooling, zoals tagmanagement, personalisatiemogelijkheden en een Data Management Platform, aan de slag te gaan.

ENKELE VOORDELEN VAN MATOMO:

ONZE ERVARING MET PIWIK

Wij hebben ervaring met het inzetten van Matomo en Piwik PRO bij diverse organisaties. We zien Matomo en Piwik PRO dan ook als een goed alternatief voor Google Analytics, zeker voor organisaties die datasecurity belangrijk vinden. Wij helpen je met de implementatie, configuratie, rapportages en analyses van Matomo/Piwik PRO. Ook verzorgen wij technische trainingen en gebruikerstrainingen voor de tool Matomo of Piwik PRO.

Matomo/Piwik PRO trainingen op maat

Wil je meer inzicht in je Piwik data? Of wil je aan de slag met Piwik PRO Tagmanager? Wij helpen je hier graag bij. Zo komen we graag langs om je te helpen met het verhogen van kennis over:

Contact

Wil je meer informatie over Matomo of Piwik PRO trainingen? Neem dan contact op met ons webanalytics team of bel op 020 - 345 94 88.

Wij helpen je ook graag verder met...

Cases

Graag laten we je een case zien uit ons portfolio.

Keukenloods - succesvolle SEO strategie

De kracht van SEO: van positie 37 naar 4 door vraaggestuurde contentcreatie

bekijk alle cases case verder lezen