Diensten

Google Grants

Google Grants is het programma met gratis advertentietegoed voor Non-profitorganisaties

Google Grants voor Non-profitorganisaties

Met Google Grants krijgen non-profit organisaties de mogelijkheid om gratis online vindbaar te zijn binnen het zoeknetwerk.

Google Grants is onderdeel van het Google voor Non-profitorganisaties programma. Het is als het ware een subsidie van Google voor non-profitorganisaties door middel van het beschikbaar stellen van advertentietegoed voor Google AdWords van $10.000 per maand.

Wat zijn de voorwaarden?

Om in aanmerking te komen voor dit gratis advertentietegoed van Google, dienen organisaties zich aan te melden voor het Google voor Non-profitorganisaties programma. Als lid van dit programma, hebben non-profit organisaties gratis toegang tot diverse producten van Google, waaronder Google Apps voor Non-profit organisaties en dus ook het Google Grants programma.

De voorwaarden om voor dit programma in aanmerking te komen, verschillen per land. Voor Nederland is een van de belangrijkste voorwaarden dat de organisatie geregistreerd moet zijn bij TechSoup Nederland (https://www.techsoup.nl/)  EN in een van onderstaande groepen vallen:

Wat is het verschil met Adwords?

Een Google Grants account lijkt op een regulier AdWords account, al is er wel een aantal beperkingen/ restricties, waaronder:

Verder is het niet toegestaan om met een Google Grants account puur commerciële advertenties te schrijven, en vereist Google dat er actief beheer gedaan wordt op het account/ de campagnes.

Onze ervaring

Hoewel Google Grants gratis advertentiebudget is vanuit Google, is het wel zaak om dit zo optimaal mogelijk in te zetten. Netprofiler helpt diverse organisaties met het aanvragen van Google Grants en heeft ook diverse consultants die gespecialiseerd zijn in het opzetten en beheren van Google Grants accounts. Hiermee helpen wij non-profit organisaties om hun (online) doelstellingen te verwezenlijken. Non-profit organisaties die Netprofiler heeft geholpen of nog helpt met Google Grants zijn o.a. Hartstichting, Plan Nederland, DeLaMar en Nibud.

Naast Google Grants kunnen wij non-profitorganisaties ook helpen met andere online marketingdiensten. Een greep uit ons portfolio: WNF, Van Gogh Museum, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rode Kruis, Stichting Aap, KWF, Staatsbosbeheer en Kika.

Contact

Heb je vragen over het aanvragen van een Google Grants account, wil je dat wij helpen bij het vaststellen van de juiste strategie om het advertentiebudget zo optimaal mogelijk te laten renderen of wil je het beheer van het account uitbesteden aan een gespecialiseerde partij? Neem dan contact op het met Traffic Team of bel met 020 - 345 94 88

Wij helpen je ook graag verder met...

Cases

Graag laten we je een case zien uit ons portfolio.

Keukenloods - succesvolle SEO strategie

De kracht van SEO: van positie 37 naar 4 door vraaggestuurde contentcreatie

bekijk alle cases case verder lezen