Diensten

SEO content strategie

Meer organisch bezoek op de website.

SEO content strategie

Staat de techniek goed? Dan is het tijd om bezoekers binnen te halen met content!

Content strategieën kunnen gestart worden met verschillende doeleinden. Richten we ons puur op SEO, dan heeft de content strategie vaak een of meer van de volgende doeleinden: Meer bezoek vanuit het organische kanaal, meer omzet/leads vanuit het organische kanaal, of het verkrijgen van sterke backlinks om de autoriteit te verhogen. Een combinatie hiervan is natuurlijk het allermooiste.

Wat wij je bieden:

Een zoekwoorden onderzoek is de start van iedere SEO content strategie. Er wordt hierbij gekeken op welke zoekwoorden vaak gezocht wordt door de doelgroep en hoe hoog de concurrentie op dit zoekwoord is. Bovendien wordt er gekeken naar de huidige positie in de zoekmachine en in welke maanden er vaak op dit zoekwoord gezocht wordt.

Het zoekwoorden onderzoek kan vervolgens gebruikt worden om aan de slag te gaan met keyword mapping. Hierbij krijgt elke huidige pagina van de website een eigen focus zoekwoord toegewezen. Zo kan er precies gekeken worden waar nog kansen liggen.

Bij een content strategie wordt er systematisch antwoord gegeven op de volgende vragen:

Deze vragen kunnen onderbouwt worden met de data die eerder al verzamelt is met het zoekwoorden onderzoek en het keyword mapping document. Door te kijken naar gerelateerde content en zoekwoorden, kan bovendien afgeleid worden welke onderwerpen belicht moeten worden op de pagina.

Na het publiceren van de nieuwe content wordt gekeken wat het effect hiervan is op de positie van de website voor bepaalde zoekwoorden. Ook wordt het organisch bezoek en de omzet die hieruit voortkomt gemeten. Zo kunnen we in kaart brengen wat werkt, en wat minder goed werkt voor jouw website. Hierop kan de content strategie dan weer verbetert worden.

Contact

Aan de slag met content? We zijn benieuwd met welk doel jouw organisatie aan de slag gaat met content. Op basis van data helpen we je graag deze doelen te bereiken. Neem contact met ons op of bel 020 345 9488.

Wij helpen je ook graag verder met...

Cases

Graag laten we je een case zien uit ons portfolio.

Bugaboo - Demand Generation

Effectieve leadgeneratie via social media met een ROAS van 2.500%

bekijk alle cases case verder lezen