Diensten

Website migratie

Website migreren zonder verlies aan organisch verkeer.

Website migratie

Het is aan te raden een SEO specialist mee te laten kijken bij het migreren van een website.

Pagina’s van een website bouwen in het verloop van de tijd een bepaalde autoriteit op. Zeker als externe websites naar deze pagina’s linken, is het niet verstandig het webadres (URL) van deze pagina zomaar aan te passen. Het bezoek vanuit de zoekmachines is namelijk sterk afhankelijk van deze autoriteit. Het is aan te raden een SEO specialist mee te laten kijken bij het migreren van een website. Zo weet je zeker dat het maandelijks organisch bezoek behouden blijft.

Wat wij je bieden:

De autoriteit van een pagina is direct gekoppeld aan de URL. Indien deze URL bij de migratie aangepast wordt, kan al deze autoriteit verloren gaan. De zoekmachine ziet de oude pagina dan verdwijnen, en een nieuwe pagina verschijnen. Het verband tussen beiden pagina’s kan de zoekmachine echter niet waarnemen. Een aanpassing in de domeinnaam, kan zo verstrekkende gevolgen hebben.

Een verandering van de URL, kan al een overstap van http naar https zijn. Vanuit SEO perspectief raden we het voor de meeste websites aan over te stappen naar https, maar wel met de nodige technische maatregelen. Bij het migreren van de website moet zorgvuldig omgegaan worden met redirects. Wij kunnen je hierbij begeleiden!

Om het SEO kanaal maximaal te benutten, gaat het CMS systeem idealiter niet ten koste van de technische SEO mogelijkheden. Zo moeten de URL’s, de headers, pagetitles en meta descriptions bijvoorbeeld flexibel aan te passen zijn. Zo kan de website na migratie, ook nog jaren geoptimaliseerd worden voor de zoekmachine. Wij kunnen hiervoor randvoorwaarden opstellen, zodat de mogelijkheden het nieuwe CMS systeem ook in de toekomst toereikend zijn.

Een migratie project is zo simpel nog niet, maar wel met onze hulp! Van how-to’s tot en met real-time support, van de nulmeting tot en met de nazorg, van het keyword mappen tot en met het checken van de redirects: wij kunnen je de weg wijzen. Zo weet je zeker dat de migratie van jouw website in goede handen is, en niet ten koste gaat van het organisch verkeer.

Contact

Sta jij op het punt van een website migratie project en wil jij meer weten over hoe jij je content van A naar B verhuist? Neem dan contact met ons op of bel 020 345 9488.

Wij helpen je ook graag verder met...

Cases

Graag laten we je een case zien uit ons portfolio.

Keukenloods - succesvolle SEO strategie

De kracht van SEO: van positie 37 naar 4 door vraaggestuurde contentcreatie

bekijk alle cases case verder lezen