Diensten

SEO tools

Effectiever aan de slag met SEO.

SEO tools

De tools maken de man, zo niet anders op het gebied van SEO.

Weten welke SEO tools het beste bij jouw doelstellingen passen? Door jarenlang met verschillende tools te experimenteren, weten wij precies hoe het beste uit jouw budget gehaald kan worden. SEO tools zijn onmisbaar om de website beter vindbaar te maken in de zoekresultaten!

Verdiep je verder in SEO Tools

neem contact op

Wat wij je bieden:

We helpen je graag bij het kiezen van de juiste tool, we hebben ze namelijk allemaal al wel eens uitgeprobeerd! Een SEO specialist kan niet zonder de tools op de volgende vlakken:

Naast SEO tools die een hele specifieke oplossing bieden, zijn er een aantal tools die bestaan uit allerlei verschillende subtools en voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden. Hiervoor maken wij onder andere gebruik van SearchMetrics. Klanten die kiezen voor onze online marketing support komen hier ook voor in aanmerking.

Tools die de positie in de zoekmachine monitoren voor bepaalde zoekwoorden en/of thema's zijn van groot belang om het succes van je SEO inspanningen meetbaar te kunnen maken. Voor veel klanten maken we hierbij gebruik van RankTracker van de SEO PowerSuite of SearchMetrics. Voor bedrijven met een laag budget is Wincher een goed voorbeeld van een ranktracking tool.

SEO tools die de website op technisch vlak analyseren, zorgen ervoor dat fouten in het technische fundament opgespoord en opgelost kunnen worden. Dit kunnen tools zijn die zelf een snelle technische check doen, maar ook crawlers die inzicht geven in de volledige technische opbouw van de website, doordat ze net als een zoekmachine zelf door de site heen gaan. Onze favoriet: Screaming Frog. En wil je goed inzicht op de indexeringsstatus van jouw website door Google, neem dan ook zeker wekelijks eens een kijkje in Google Search Console.

Tools die de laadsnelheid van de website bepalen helpen je ontdekken welke elementen ervoor zorgen dat een webpagina traag is. Dit is voor gebruikers een belangrijk struikelblok, dus ook een reden dat zoekmachines het meenemen als een ranking factor. Vaak geven deze tools ook suggesties hoe deze laadsnelheid nog versneld kan worden. Goede voorbeelden hiervan zijn Webpagetest.org, Pingdom tools, maar ook Google Pagespeed Insights.

Zonder tools is het vrijwel onmogelijk een goed zoekwoorden onderzoek uit te voeren. De Google Keyword Planner vormt samen met SearchMetrics de basis. Andere SEO tools kunnen helpen bij het zichtbaar maken van zoekwoord kansen die minder voor de hand liggen. Ook een tool als Yoast Suggest helpt om inzicht te krijgen in welke termen mensen relevant (kunnen) zijn voor jouw doelgroep.

Het optimaliseren van content voor bepaalde zoekwoorden, wordt gemakkelijker gemaakt door tools die bijvoorbeeld checken op duplicate content, zoals Siteliner. Met Google Analytics kunnen de prestaties van jouw content in kaart gebracht worden. Ook ideeën voor content kunnen opgehaald worden met handige tools. Een goed voorbeeld hiervan is Buzzsumo.

MOZ, Ahrefs of toch Majestic SEO: welke linkbuilding tool past het beste bij jouw organisatie? Stuk voor stuk zijn het goede SEO tools om de externe links van de website in kaart te brengen, ieder met zijn eigen voor’s en tegen’s.

Contact

Meer SEO tools & inzichten om jouw website beter vindbaar te maken in de zoekresultaten? Of wil je weten welke SEO tools het beste bij jouw doelstellingen passen? Neem contact met ons op of bel 020 345 94 88 voor een afspraak.

Klanten voor SEO tools

Wij helpen je ook graag verder met...

Cases

Graag laten we je een case zien uit ons portfolio.

Keukenloods - succesvolle SEO strategie

De kracht van SEO: van positie 37 naar 4 door vraaggestuurde contentcreatie

bekijk alle cases case verder lezen