Diensten

Searchmetrics

Wat is Searchmetrics?

Searchmetrics is wereldwijd een van de meest uitgebreide en bekende SEO tools, die wordt gebruikt door veel grote online marketing bureaus en bedrijven om hun zichtbaarheid in de zoekresultaten te monitoren, te analyseren én te verbeteren. Searchmetrics verzamelt al meer dan 10 jaar zoekresultaten van alle grote zoekmachines (Google, Bing, Yahoo, Yandex en Baidu). Hierdoor heeft de tool SEO data van meer dan 130 miljoen domeinen uit meer dan 30 landen per direct beschikbaar in de Research Cloud. Daarnaast kunnen er in het Projectmanagement gedeelte zelf niche keywords en SEO KPI's worden ingevoerd om te monitoren en analyseren.

Grootste SEO database

Doordat Searchmetrics sinds 2007 al SEO data aan het verzamelen is, heeft Searchmetrics inmiddels globaal en historisch gezien de uitgebreidste SEO database die er te vinden is. Dit past dan ook perfect binnen onze datagedreven aanpak, want met deze data sturen we op betrouwbare metrics, in plaats van onderbuikgevoel. De uitgebreide database maakt het mogelijk om allerlei specifieke branches uitgebreid te onderzoeken en historische data te achterhalen voor je eigen site(s) en die van concurrenten. Enkele voorbeelden:

Searchmetrics Sapphire Partner

Netprofiler is sinds oktober 2017 het enige Nederlandse online marketing bureau dat Sapphire Partner is van Searchmetrics. Als Sapphire Partner zijn onze SEO consultants gecertificeerd door Searchmetrics, waardoor we de ins & outs van de tool kennen en vrijwel elk SEO vraagstuk ermee kunnen beantwoorden. Daarnaast leveren we Searchmetrics support aan klanten die zelf ook toegang hebben tot de Research Cloud en Projectmanagement omgeving, zodat zij ook het meeste uit de tool weten te halen. Door nauw contact met onze Searchmetrics accountmanagers, zijn we als eerste op de hoogte van de nieuwste features.

Inmiddels maken al veel van onze klanten gebruik van de functionaliteiten van de Projectmanagement omgeving van Searchmetrics Suite en gebruiken we de kracht van Research Cloud voor al onze klanten. Dankzij Searchmetrics zien we tot wel vijf jaar terug welke ontwikkelingen een klant en zijn concurrenten hebben gemaakt op organische zichtbaarheid. Zodoende voeren we uitgebreide analyses uit en voorzien we onze klanten van waardevol SEO advies om hun website en zichtbaarheid te optimaliseren.

Content Optimalisatie

Sterke, relevante content is één van de belangrijkste peilers van SEO. Dankzij de content optimization analysis van de Searchmetrics Suite, vergelijken we jouw content met die van de top 50 concurrenten op de belangrijkste termen. Met de resultaten uit deze content analyse krijg je vervolgens onderbouwd advies m.b.t. de aspecten waar jouw content nog verbeterd kan worden. Zo spotten we relevante subonderwerpen en veelgestelde vragen, waarmee bestaande content uitgebreid kan worden tot evergreen 10X content. Of waarmee nieuwe content van scratch af aan goed en volledig SEO-proof geschreven kan worden.

Zelf aan de slag met de content optimization analysis van Searchmetrics? Dat kan ook! Netprofiler verzorgt ook (content)trainingen op maat en voor onze online marketing support klanten geven we altijd eerst een Searchmetrics demo, voordat ze ermee aan de slag gaan. Zo haal je zelf de middelen in huis om optimaal met content optimalisatie aan de slag te gaan.

SEO dashboards

Met de data die we uit Searchmetrics halen, stellen we ook uitgebreide SEO dashboards op, waarmee een klant in één oogopslag kan zien hoe zijn website ervoor staat op organisch vlak. Van daaruit kan men snel downdrillen naar specifieke dashboards op basis van interessante thema's en keywords, specifieke URL's, of bepaalde concurrenten. Dankzij de Searchmetrics Visibility Guard houden we ook continu je vindbaarheid in de gaten, zodat plotselinge dalingen in organische posities direct worden opgemerkt en vervolgens kunnen worden onderzocht en opgelost.

Organic Ranking Report Searchmetrics
Voorbeeld van het Organic Ranking rapport, waarin in één overzicht termen, posities, search intent, zoekvolume en SERP-features te zien zijn.

Searchmetrics kosten

Als je als bedrijf zelf met Searchmetrics aan de slag wilt, bedraagt de investering circa 1000 euro per maand voor een licentie. Door via Netprofiler een sublicentie af te nemen, kun je delen in de licentiekosten, waardoor de maandelijkse investering substantieel lager ligt en de SEO tool ook voor bedrijven met een kleiner budget binnen handbereik komt. Profiteer van onze aantrekkelijke tarieven!

Gratis demo

Wil je meer weten over Searchmetrics, de kosten van een licentie op maat, of het krijgen van een Searchmetrics demo of training? Neem dan contact met ons op of bel 020 - 345 94 88.