Diensten

Zoekwoorden onderzoek

De basis van de content strategie.

Zoekwoorden onderzoek

Het zoekwoorden onderzoek is een mooie start voor het optimaliseren van de content op jouw website.

Zoekwoorden onderzoek is de basis van elke Search strategie, voor zowel SEO als SEA. Zonder het gedrag van gebruikers van de zoekmachines in kaart te brengen, is het immers moeilijk om hier op in te spelen. Even wat zoekwoorden door de Google Keyword Planner halen, levert vaak niet voldoende inzichten. Voor een sterke content strategie is het belangrijk dat er méér data verzameld wordt.

Wat wij je bieden:

In een zoekwoorden onderzoek wordt gekeken naar welke zoekwoorden er gebruikt worden door jouw doelgroep. Zo kunnen we er voor zorgen dat jouw website naar voren komt, op het moment dat er gezocht wordt op één van deze zoekwoorden. Er wordt gekeken naar het zoekvolume (aantal zoekopdrachten per maand) en de organische concurrentie (niet hetzelfde als de concurrentie in Adwords!). De verhouding tussen enerzijds het zoekvolume en anderzijds de concurrentie, geeft al een goede indicatie waar de grootste kansen liggen om content te creëren.

Meer bezoekers trekken met content is natuurlijk mooi meegenomen, maar uiteindelijk draait het voor de meeste websites om de omzet. De zoekwoorden in het onderzoek worden beoordeeld op aankoopintentie. Zo is het zoekwoord ‘Canon 600D kopen’ al een stuk concreter dan ‘camera kopen’ of ‘fotografie tips’. Door zoekwoorden in te delen op de fase in de customer journey waarin de gebruiker zich bevindt, kan de focus op het verhogen van de omzet vergroot worden.

Als alle relevante zoekwoorden eenmaal verzameld zijn, is het tijd om de positie van de website in de zoekmachines te meten. In het zoekwoorden onderzoek wordt gekeken of de website zich al in de top 50 in Google (en/of Bing) bevindt. Eventueel kan ook gekeken worden hoe de websites van de concurrent het doen op deze zoekwoorden. 

Contact

Welke zoekwoorden gebruikt jouw doelgroep? In kaart laten brengen hoe jouw doelgroep zoekt op het internet? Neem contact met ons op, of bel 020 345 9488. We zoeken het graag voor je uit!

Tip: Maak het zoekwoorden onderzoek compleet met Keyword mapping!

Bij Keyword Mapping wordt de huidige structuur van de website uitgeschreven en krijgt iedere pagina een eigen zoekwoord toegewezen. Zo kan er gelijk gekeken worden of huidige pagina’s voor het juiste zoekwoord zijn geoptimaliseerd, en welke pagina’s nog ontbreken op jouw website.

Wij helpen je ook graag verder met...

Cases

Graag laten we je een case zien uit ons portfolio.

Keukenloods - succesvolle SEO strategie

De kracht van SEO: van positie 37 naar 4 door vraaggestuurde contentcreatie

bekijk alle cases case verder lezen