Usability expert review

Krijg inzicht in de knelpunten van je website aan de hand van een usability expert review.

Usability expert review

De user experience en conversiegerichtheid van je website verbeteren? Onze user experience consultants kennen alle richtlijnen voor usability en conversie-optimalisatie. Met die jarenlange ervaring helpen ze je graag met een usability expert review.

Met een usability expert review toets je de gebruiksvriendelijkheid en conversiegerichtheid van je website. In een expert review evalueren we samen met jou de beschikbare schermen. Dit kunnen schetsen, (klikbare) ontwerpen of een live omgeving zijn. De criteria van het expert review zijn gebaseerd op onze jarenlange ervaring met usability onderzoek, die voortkomen uit diverse nationale en internationale onderzoeken (zoals die van de Nielsen Norman Group).

Wat wij bieden:

We voeren een usability expert review niet op één moment uit, maar kijken op meerdere momenten (in de bouw) mee. Op deze manier houden we in de gaten of de aanbevelingen op een correcte manier worden doorgevoerd. Dit is een iteratief proces waardoor je website met elke stap gebruiksvriendelijker en meer conversiegericht wordt.

In een expert review evalueren we de beschikbare schermen waarna we de aanbevelingen doorvoeren. Hierna voeren we een usability-onderzoek met eyetracking uit waarin duidelijk wordt of jouw website aansluit bij de wensen en behoeften van je (potentiële) doelgroep. Door al in een expert review de grootste knelpunten te signaleren en op te lossen, kunnen we in het usability-onderzoek focussen op de laatste finetuning.

In de rapportage van de expert review bespreken we helder en beknopt onze bevindingen en doen we concrete aanbevelingen. Waar zinvol voegen we een schets toe om een nieuwe en ideale indeling van een pagina of flow voor te stellen. In een later stadium kan dit gebruikt worden voor A/B-testen.

In de review voegen wij bij alle aanbevelingen een checklist toe, zodat je direct aan de slag kunt gaan. Bovendien worden deze aanbevelingen gerangschikt op basis van prioriteit: urgent, medium en eventueel. We bespreken de review in een telefonische of fysieke afspraak, om zo een goede overdracht van de adviezen te waarborgen.

Contact

Wil jij de gebruiksvriendelijkheid en conversiegerichtheid van je website toetsen met een expert review? Neem dan contact op met het User Experience Team of bel 020 - 345 94 88.

Wij helpen je ook graag verder met...

Cases

Graag laten we je een case zien uit ons portfolio.

Avontuur

‘Door onze kennis van de branche te bundelen met de specialistische kennis van Netprofiler hebben we de juiste stappen kunnen zetten op het gebied van gebruikersonderzoek’. (Patrick van Zijl, Avontuur)

bekijk alle cases case verder lezen