Daniel Markus
Author Daniel Markus Role Managing Partner

Jouw digitale groei ook versnellen?

Plan een vrijblijvende strategische brainstorm in om te ontdekken welke digitale groei er voor jouw organisatie mogelijk is.

Ondek nu

Knallen met het Koopblok op Bol.com: Jouw Shortcut naar Verkoopsucces

Published 18 oktober 2023 Reading time 3 minutes
Knallen met het Koopblok op Bol.com: Jouw Shortcut naar Verkoopsucces

Verkopen op Bol.com voelt als een eindeloze reis. Van het beheren van voorraad en klantenservice tot het bijhouden van een eindeloze stroom aan algoritme-updates. Je komt van alles tegen. Maar wist je dat 95% van alle aankopen op Bol.com gaan via het koopblok? Ja, dat lees je goed! Dit maakt het koopblok tot het epicentrum van je verkoopsucces op Bol.com.

Het Cruciale Belang van het Koopblok

Stel je het koopblok voor als het VIP-gedeelte van een nachtclub. Iedereen wil erin, maar slechts enkelen krijgen toegang. Eenmaal binnen staat jouw product in de spotlight, klaar om in talloze winkelwagens te belanden.

De Drie Pijlers van het Koopblok: Levering, Prijs en Prestatie

1. Leverbelofte: Het is niet alleen belangrijk hoe snel je kunt leveren, maar ook hoe consistent je bent. Een tip? Werk samen met betrouwbare logistieke partners om je leverbetrouwbaarheid te verhogen.

2. De Fijne Kunst van Prijsbepaling: Prijsbepaling is een strategisch spel met meerdere doelen. Eerst zorgen competitieve prijzen voor een sterke marktpositie naast je concurrenten. Daarna trekken kortingen nieuwe klanten aan zonder het algehele prijsbeleid te veranderen. Bundels stimuleren de verkoop van meerdere producten tegelijk. Tenslotte maken psychologisch aantrekkelijke prijzen, gebaseerd op best practices in prijspsychologie, je aanbod nog verleidelijker. Zo versterkt een doordachte prijsstrategie je positie in het koopblok.

3. Prestatiescore: Bol.com bepaalt elke woensdag de prestatiescore van je producten en daarmee bepalen ze je zichtbaarheid in het koopblok. Verschillende servicenormen zoals 'Artikelen op tijd', 'Annuleringen', 'Track & Trace', en 'Beoordelingen' vormen de basis van deze score. Je aanbod en het al dan niet gebruiken van 'Logistiek via Bol.com' zorgen voor variatie in je prestatiescore. Volg je actuele score via je verkoopaccount om verbeterpunten te identificeren, en grijp in zodra het nodig is.

Praktische Tips voor het Veroveren van het Koopblok

  1. Wees Flexibel: Bol.com's algoritme lijkt op het weer in Nederland: constant aan verandering onderhevig. Blijf dus up-to-date met de laatste trends en aanpassingen.
  2. Monitor je Prestaties: Gebruik analytics om je prestaties in de gaten te houden. Waar is ruimte voor verbetering? Voer je verbeteringen door, en nog belangrijker, wat leveren ze op?

Knallen met het Koopblok: Laat Netprofiler je Helpen!

Succesvol verkopen op Bol.com is niet simpelweg een kwestie van geluk; het vereist strategie, aandacht voor detail en een diep begrip van hoe het koopblok werkt. Overweldigd? Laat Netprofiler je helpen en maximaliseer je verkoop op Bol.com en andere online marktplaatsen. Maak vandaag nog een afspraak en zet de eerste stap naar koopblok-dominantie!

Sta jij in de startblokken?

Wil je samenwerken aan jouw online groei? Neem dan contact met ons op!

Kies voor groei

Wil je samenwerken aan jouw online groei? Neem dan contact met ons op!

Dyon Metselaar

Director

020 - 7871323

dyon@netprofiler.nl

LevelUp Group gebruikt de door jou verstrekte contactgegevens om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten.