Stefan Stitselaar
Author Stefan Stitselaar Role Lead consultant

Jouw digitale groei ook versnellen?

Plan een vrijblijvende strategische brainstorm in om te ontdekken welke digitale groei er voor jouw organisatie mogelijk is.

Ondek nu

Netprofiler werkt met Semji

Published 24 juni 2022 Reading time 3 minutes
Netprofiler werkt met Semji

Semji is een AI-tool die real-time verbeteringen voorstelt voor je SEO-tekst. Hiermee werk je sneller en efficiënter SEO-teksten uit. Netprofiler is het eerste online marketingbureau in Nederland dat een licentie heeft. Vanaf nu kunnen we nog sneller samen met opdrachtgevers sterke SEO-teksten schrijven.

Wat zijn de voordelen van Semji?

Semji doet tijdens het schrijven van een tekst suggesties. Hierdoor ontdek je real-time hoeveel beter je stuk content zal scoren in Google. Deze score is universeel, waardoor je verschillende soorten teksten op dezelfde manier kunt vergelijken. Voor iedereen is het duidelijk: een score van 35 zet geen zoden aan de dijk, maar een score van bijvoorbeeld 70 zeker wel. Discussies over teksten (die vaak subjectief zijn), zijn hiermee verleden tijd. Nog belangrijker is de efficiëntie die Semji biedt. Je tekst hoeft niet meer gecheckt te worden door een SEO-specialist, dit doet de tool direct voor je. Met Semji werken we een stuk sneller en efficiënter.

Hoe werkt Semji?

Semji scoort met AI real-time een pagina of tekst en geeft suggesties. De basis hiervoor is een objectieve score die stijgt als je verbeteringen doorvoert. Zo geeft de tool aan welke keywords er missen, hoeveel interne links je moet plaatsen, welke veelgestelde vragen terug moeten komen en welke onderwerpen minimaal aan bod moeten komen. Semji kijkt naar de lengte en search intents. En bij elke verbetering stijgt je gemiddelde score met een aantal punten.

De eerste resultaten

In mei schreven wij een blog over het aspergeseizoen volgens de reguliere SEO stappen. Het blog krabbelde langzaam omhoog in de SERP tot een mooie tweede plek. Door de pagina door Semji te halen, besloten we de tekst te optimaliseren met de combinatie aspergeseizoenen het jaartal2022. Ook draaiden we hier en daar wat woorden om en hebben we een alinea toegevoegd over groene asperges. Na het optimaliseren van de pagina met Semji, sprong het aantal impressies omhoog, want het blog pakte de eerste positie! Een aantal kleine aanpassingen die een groot verschil maakten

Co-creatie met Netprofiler

De tool biedt twee mogelijkheden tot co-creatie: multispace en dedicated workspaces. In een multispace worden losse teksten geoptimaliseerd en kan er in een razend tempo nieuwe content gemaakt worden. In een dedicated workspace kan dit ook, maar krijg je daarnaast ook advies over interne linkbuilding, je concurrenten en de effectiviteit van je tekst. Dit is ideaal voor lange SEO-trajecten waar meerdere teksten per maand gemaakt worden. Een groot pluspunt van de workspace is dat de impact direct gemonitord kan worden in Semji.

Conclusie

Met ons samenwerken in de Semji-tool geeft zeeën van mogelijkheden. Je werkt sneller, efficiënter, hebt een heldere benchmark en kunt eenvoudig samen met collega’s werken aan je teksten. Wil je ook je SEO-positie verbeteren en geloof je dat Semji een uitgelezen tool is? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden. Naast content creatie, kunnen we je ook helpen met strategisch SEO-advies

Sta jij in de startblokken?

Wil je samenwerken aan jouw online groei? Neem dan contact met ons op!

Kies voor groei

Wil je samenwerken aan jouw online groei? Neem dan contact met ons op!

Dyon Metselaar

Director

020 - 7871323

dyon@netprofiler.nl

LevelUp Group gebruikt de door jou verstrekte contactgegevens om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten.