Rosanne van Schaik
Author Rosanne van Schaik Role Senior consultant Social

Jouw digitale groei ook versnellen?

Plan een vrijblijvende strategische brainstorm in om te ontdekken welke digitale groei er voor jouw organisatie mogelijk is.

Ondek nu

NETPROFILER HELPT DE HU MET TIKTOK EN REALISEERT EEN 147% HOGER RESULTAAT

Published 22 september 2023 Reading time 1 minute
NETPROFILER HELPT DE HU MET TIKTOK EN REALISEERT EEN 147% HOGER RESULTAAT

De (grotendeels jonge) doelgroep van de Hogeschool Utrecht is erg actief op TikTok. Daarom zijn er al meerdere TikTok campagnes uitgerold. Een van de optimalisatiekansen vanuit eerdere campagnes was het verbeteren van de uitingen. Een bekende uitspraak van TikTok is “Make TikToks, not ads”. Het gaat er hierbij om dat de content goed aansluit op de content die te vinden is op het platform. Deze video’s kunnen het best “gewoon” met een smartphone gemaakt worden in plaats van met professionele producties.

Strategie

Samen met de HU zijn we in gesprek gegaan over de ontwikkeling van TikTok content. Uiteindelijk is de samenwerking opgezocht met studenten van de Hogeschool voor het maken van content die goed aansluit bij het platform. Om te testen of native ads inderdaad beter worden uitgekeken hebben we meerdere type video’s mee laten draaien; zowel “generieke” promotie video’s die ook binnen andere kanalen worden ingezet als “TikTok specifieke video’s”.

Resultaat

De specifieke TikTok video’s hebben flink beter gepresteerd en behaalden een uitkijkratio die maar liefst 147% hoger lag dan de generieke promotievideo’s. Gezien de grote verschillen is het advies dan ook om de samenwerking met studenten verder te intensiveren en enkel nog te adverteren met native content.

Voorbeelden generieke promotievideo’s

Voorbeelden TikTok specifieke promotievideo’s

Sta jij in de startblokken?

Wil je samenwerken aan jouw online groei? Neem dan contact met ons op!

Kies voor groei

Wil je samenwerken aan jouw online groei? Neem dan contact met ons op!

Dyon Metselaar

Director

020 - 7871323

dyon@netprofiler.nl

LevelUp Group gebruikt de door jou verstrekte contactgegevens om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten.