Brendan Kramer
Author Brendan Kramer Role Senior Programmatic Consultant

Jouw digitale groei ook versnellen?

Plan een vrijblijvende strategische brainstorm in om te ontdekken welke digitale groei er voor jouw organisatie mogelijk is.

Ondek nu

De kosten per lead tot wel 60% verlagen: zo doen we dat bij Mysolution

Published 29 juni 2023 Reading time 4 minutes
De kosten per lead tot wel 60% verlagen: zo doen we dat bij Mysolution

Lees hoe we de kosten per lead tot wel 60% hebben verlaagd bij Mysolution.

Situatie

De doelgroep van Mysolution is vrij specifiek en daarom goed te bereiken middels LinkedIn. Binnen de leadgeneratie campagnes van Mysolution, wisselde de performance van CPL (kosten per lead). De wens was dan ook om structureel tegen lagere kosten leads te genereren. Aan ons de uitdaging: waar kunnen we optimaliseren om sales te voeden met meer kwalitatieve leads?

Strategie

Door uitgekiende content te combineren met targeting op een specifieke doelgroep, zijn we samen aan de slag gegaan om de campagnes te verbeteren. Vanuit de backend van Mysolution is hard gewerkt aan interessante content die aansluit op de wensen van de doelgroep. Waar hebben zij écht behoefte aan? Het antwoord bleek een whitepaper te zijn.

In de campagne strategie hebben we de doelgroep gedefinieerd en deze middels A/B testen verder verscherpt. Door gebruik te maken van targeting op geselecteerde bedrijven, is Mysolution in staat om een specifieke doelgroep te bereiken die een hoge relevantie heeft. We werken altijd vanuit de gedachte dat een uiting moet aansluiten op de verwachte inhoud. Met een visual en korte toelichting over het onderwerp weet de doelgroep precies wat ze kunnen verwachten. En daarmee wekken we interesse op.

De PDF van whitepaper:

Voorbeeld LinkedIn uiting:

Resultaat

Dankzij de verscherpte targeting en aansluitende content, is de campagne in staat de CPL met 50% tot 60% per maand te reduceren. Gezien het positieve resultaat van de campagne wordt dit inmiddels ook internationaal uitgedragen.

Sta jij in de startblokken?

Wil je samenwerken aan jouw online groei? Neem dan contact met ons op!

Kies voor groei

Wil je samenwerken aan jouw online groei? Neem dan contact met ons op!

Dyon Metselaar

Director

020 - 7871323

dyon@netprofiler.nl

LevelUp Group gebruikt de door jou verstrekte contactgegevens om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten.