David ter Telgte
Author David ter Telgte Role Senior Consultant

Jouw digitale groei ook versnellen?

Plan een vrijblijvende strategische brainstorm in om te ontdekken welke digitale groei er voor jouw organisatie mogelijk is.

Ondek nu

Outreach Campagne Verhoogt Troostwijk Veilingwaarde naar + € 1 Miljoen

Published 4 december 2023 Reading time 5 minutes
Outreach Campagne Verhoogt Troostwijk Veilingwaarde naar + € 1 Miljoen

Voor Troostwijk Auctions was het een uitdaging om in contact te komen met hun doelgroep via push campagnes. De doelgroep vereiste een persoonlijke benadering vanuit accountmanagers, en het traditionele 'cold calling' bleek tijdrovend en kostbaar te zijn. In plaats daarvan hebben we de strategie herzien en gekozen voor een LinkedIn Outreach campagne als een efficiëntere aanpak.

Strategie

Onze nieuwe strategie richtte zich op het implementeren van een LinkedIn Outreach campagne, die ons in staat stelde om geautomatiseerd nieuwe potentiële verkopers te bereiken. We begonnen met het identificeren van de doelgroep en potentiële verkopers die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in de online veiling. De campagne moest de aandacht van deze doelgroep trekken en hen aanmoedigen om deel te nemen aan de veiling. Dit proces omvatte vier stappen.

1: Creëer LinkedIn Search

Begin met het creëren van een geavanceerde zoekopdracht op LinkedIn, bij voorkeur met behulp van Sales Navigator. Definieer specifieke criteria om de doelgroep nauwkeurig te targetten.

2: Ontwerp een Campagneflow in LinkedIn Automation Tool

Maak gebruik van een LinkedIn automation tool om een gestroomlijnde campagneflow op te zetten. Wees creatief bij het ontwerpen van de reeks stappen om de aandacht van potentiële leads te trekken en hun interesse te wekken.

3: Schrijf Copy voor Je Berichten

Ontwikkel overtuigende en toegankelijke copy voor je berichten. Vermijd te veel nadruk op verkooppraatjes en focus op het bieden van waarde. Houd de toon persoonlijk en niet te opdringerig.

4: Monitor Reacties en Bouw Relaties op

Wanneer de campagne actief is, geef deze de tijd om resultaten op te leveren. Monitor regelmatig de reacties en neem de tijd om deze persoonlijk en oprecht te beantwoorden. Bouw zo een authentieke relatie op met de leads die interesse tonen.

Resultaat

Door middel van een doelgerichte LinkedIn Outreach campagne, wisten we aanzienlijk meer zichtbaarheid te creëren onder onze beoogde doelgroep. Ongeveer 30% van de verstuurde connectieverzoeken werd positief ontvangen en geaccepteerd. Opvallend was dat hieruit 5% de moeite nam om met een persoonlijk bericht te reageren. Dit persoonlijke contact heeft geleid tot een opmerkelijk resultaat: een stijging van 1% in nieuwe leads.

Deze indrukwekkende uitkomst werd nog overtroffen door de veilingwaarde van meer dan €1 miljoen die we wisten te realiseren dankzij deze Outreach campagne. Dit benadrukt de effectiviteit van een LinkedIn Outreach campagne, met name voor B2B bedrijven met hoge orderwaardes. De investering in deze strategie bleek snel rendabel en belooft een veelbelovend resultaat voor de toekomst.

Sta jij in de startblokken?

Wil je samenwerken aan jouw online groei? Neem dan contact met ons op!

Kies voor groei

Wil je samenwerken aan jouw online groei? Neem dan contact met ons op!

Dyon Metselaar

Director

020 - 7871323

dyon@netprofiler.nl

LevelUp Group gebruikt de door jou verstrekte contactgegevens om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten.